Green Venture Lab


Het Green Venture Lab richt zich op een drietal doelgroepen:
  • nieuwe ondernemers (start-ups van studenten)
  • MKB ondernemingen en
  • Ventures van grote bedrijven uit Agro & Food
en een drietal innovatieve thema’s:
  • Biobased composites & new materials,
  • New Genes for Food en
  • Smart Farming.
Het Green Venture Lab moet een broedplaats worden voor nieuwe bedrijvigheid, waar agrarische ondernemers en ondernemers in de industrie, bestaande én nieuwe, samenkomen om elkaar te ontmoeten, nieuwe kennis op te doen, te innoveren en ondersteuning te krijgen bij hun bedrijfsvoering. Zo creëert de CAH Vilentum een bijzonder leermiddel dat een brug is tussen onderwijs en business praktijk en wordt het gezamenlijke ondernemerschap naar een hoger niveau getild.
 
Het Green Venture Lab zou een incubator moeten zijn voor nieuwe bedrijvigheid; een broedplaats voor studenten met ondernemersambities. Daarmee zou er mogelijk een zinvolle bestemming kunnen worden gegeven aan het vastgoed dat thans geen functie meer lijkt te hebben……Het concept op zich heeft goede kans van slagen.

Klik voor vergroting

Partnership met Green Venture Lab
Het Green Venture Lab is dé locatie in Dronten waar ondernemende talenten van de school en professionals uit het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Wij zoeken naar een selectief aantal partners met wie wij het Green Venture als een dynamische innovatiearena kunnen opbouwen. Onze lectoraten en kenniskringen werken graag met uw organisatie samen bij het ontwikkelen innovatieve agrobusiness concepten. Daarnaast bieden wij u het talent aan waarmee u vroegtijdig kan kennis makendoor ze in te zetten op uw ventures.
 
Onderzoek, innovatie en new business

Met uw organisatie kunnen we verschillende onderzoeksprojecten opzetten. In Dronten zijn alle praktijkfaciliteiten aanwezig om toegepast onderzoek te verrichten. We bieden proefvelden, kassen, stallen, bewaarruimtes, laboratoria en bedrijfsruimtes. We kunnen ons dan richten op zowel de (experimentele) ontwerpfase als de betrouwbare toetsing in praktijksituaties.