Context Flevoland

Unit 0.25
Tel. 06-37447977 (dinsdag, woensdag, donderdag)
info@contextflevoland.nl
www.contextflevoland.nl
 
Opvoedingsondersteuning, individuele (thuis)begeleiding, Theraplay Therapie (hechtingsproblematiek), gezins- en kindercoaching.

Jij wilt als opvoeder het beste geven, maar opvoeden maakt dat je soms tegen problemen aan loopt.


Context speciale opvoedingsondersteuning gaat samen met jou op zoek naar de basis, de context, van waaruit jullie problemen zijn ontstaan.
Dit is mogelijk wanneer jouw kind normaal gesproken ‘gewoon’ functioneert. Maar je bent bij Context ook welkom wanneer jouw kind een diagnose heeft als AD(H)D, ASS, ODD, MCDD, hechtingsproblematiek of hoogbegaafdheid. Het uitgangspunt is in iedere situatie dat kind en opvoeder een eenheid zijn. Deze eenheid moet weer in zijn kracht gezet worden, vanuit alle verbondenheid, liefde en aandacht die er is, maar die op dit moment, om welke reden dan ook, uit zijn kracht is. Deze reden gaan we samen opsporen, met het kind en met jou.

'Weer terug gezet worden in jullie eigen kracht van oplossen. Daar staat Context speciale opvoedingsondersteuning voor!'

Mogelijkheden om dit te bereiken zijn:

- opvoedingsondersteuning aan de ouder

bij problemen met betrekking tot de opvoedingssituatie kijken we heel gericht naar wat jij, jouw kind en jouw gezin nodig heeft. Samen maken we een plan waarin staat hoe jij ondersteund wilt worden en hoe we de situatie gaan keren. Dit plan is specifiek voor jouw situatie. Geen standaard aanpak, geen standaard adviezen, maar gericht op jouw/jullie behoefte.

- individuele (thuis)begeleiding aan het kind

wanneer daar behoefte aan is kan Context individuele begeleiding geven, ook aan huis. Dit kan zijn in de vorm van onderwijs (bij een thuiszittend kind, Context heeft een onderwijsbevoegdheid), in de vorm van speelse activiteiten waarmee we naar een doel toe werken of in de vorm van activiteiten gericht op een vaardigheid die aangeleerd moet worden. Context heeft veel ervaring met omgaan met gedrag van kinderen, van waar uit er samen met de ouder gekeken kan worden wat helpend is voor de situatie.

- gezins-, ouder- en kindercoaching

wanneer er behoefte is aan een 'sparring'partner om vanuit een ander perspectief naar gedrag of de situatie te kijken, wanneer het belangrijk is als ouders of gezin samen alles op een rij te zetten of wanneer jij, jullie of je kind individueel een luisterend oor, een helicopter-view, een meedenker en een bewustmaker nodig hebben, is coaching een mooie vorm van ondersteuning om in te zetten. Coaching is ook altijd terug te vinden in mijn benadering naar jou als ouder of naar het kind in de overige vormen van ondersteuning

- Theraplay Therapie

Theraplay is een effectieve therapie voor kinderen van alle leeftijden, bij een breed scala aan sociale en emotionele problemen en bij ontwikkelings- en gedragsproblemen. Hierbij kun je denken aan internaliserende gedragsproblemen, zoals teruggetrokkenheid, neerslachtigheid, angst of verlegenheid. Maar ook aan externaliserende gedragsproblemen, zoals boosheid, acting-out, opstandig gedrag en contact- en hechtingsproblemen.


Kosten en vergoeding: Context heeft een contract met de gemeente Dronten om zorg te leveren aan haar inwoners. Krijg je een beschikking van de gemeente, dan kun je in overleg met hen zorg bij Context aanvragen en wordt dit door de gemeente betaald. Kom je niet voor de vergoeding via de gemeente in aanmerking, of wil je geen zorg ontvangen via de gemeente, dan kun je de kosten die je maakt bij Context bij de belastingaangifte opvoeren als buitengewone uitgaven.
vorige volgende
TerugTerug naar overzicht
Delen: